Polar Music Prize hyllar årets pristagare och lyfter även fram ny musik under en vecka i samarbete med restaurang Sturehof. Med start söndag 11 juni kommer studenter från Musikhögskolan Ingesund och ett antal nya lovande svenska artister att uppträda på Stockholms Matmarknad respektive Obaren på Sturehof i Stockholm.

Musikveckan avslutas torsdag 15 juni, samma dag som årets pristagare av Polar Music Prize, Sting och Wayne Shorter, hyllas under en ceremoni i Konserthuset Stockholm.

Vi är oerhört stolta över att få samarbeta med Polarpriset som sedan snart 30 år sätter ljuset på fantastiska musiker och som haft stor betydelse för musiken. Som ett komplement till Polarpriset vill vi passa på att uppmärksamma unga musiker och framför allt kvinnor som är i början av sin karriär. I och med samarbetet ger vi dem plats på Stockholms Matmarknad och Obaren som är en av Stockholms mest klassiska musikscener, säger Thomas Mortensen, restaurangchef på Sturehof.

På Stockholms Matmarknad hyllar Sofia Ullman och studenter från Musikhögskolan Ingesund såväl årets som tidigare års Polarpristagare med olika temakvällar under veckan då de uppträder i Oktagonen på Stockholms Matmarknad. Detta i olika konstellationer, allt från duo till åttamannaband.

Det känns fantastiskt att samarbeta med just Sturehof och Obaren som är något av en musikinstitution i Stockholm. Här har jag sett många liveuppträdanden under åren och nu hoppas jag vi kan bjuda på än fler upplevelser under musikveckan, säger Marie Ledin, vd Polarpriset. Att just Musikhögskolan Ingesund lånar ut sina studenter till oss ligger mig dessutom extra varmt om hjärtat då Stig ”Stikkan” Anderson själv gick på Ingesunds Folkhögskola i sin ungdom. Det känns som att cirkeln sluts, avslutar Marie Ledin.

På Sturehof kan man även beställa en specialkomponerad 3-rättersmeny som tagits fram för just Polar Music Week. Menyn är baserad på lokala råvaror i säsong och bjuder bland annat på gotländsk sparris, mälargös och svenska jordgubbar om vädret tillåter.

Schema för Polar Music Week: 

Stockholms Matmarknad (Oktagonen), start 21.00 varje kväll
11 juni: Sofia Ullman – Fields of Gold, and more!
12 juni: Lisa Backman (sång) & Erik Jörlenstam (gitarr)
13 juni: Wermland Jazz Quartet
14 juni: Martina and the IngeStingers
15 juni: IngeSounds Orchestra – Warmlanders in the capital


Obaren, start 21.30 varje kväll, DJs 22–02
11 juni:  Iman
12 juni:  Kiki + Naomi Pilgrim DJ set
13 juni: Amanda Winberg + Chili Bendt DJ set
14 juni: TBA + Clara Gyökeres & Julia Boman DJ set
15 juni: Nadia Tehran + Madlen Schneps DJ set

För mer information och pressbilder på artisterna, vänligen kontakta:
Tanja Määttä, press@polarmusicprize.org, 0723-60 97 17.
Jelena Mirkovic, jelena.mirkovic@svenskabrasserier.se, 0704-23 95 50.

 

Recommend this story!